2018-05-03 19:00Uppdrag

Lindahl rådgivare när ICA tecknar avtal om ny e-handelslösning

Lindahl har biträtt när ICA, genom ICA Sverige, ingår avtal med brittiska Ocado Group om att Ocado ska tillhandahålla en ny och högteknologisk e-handelslösning till ICA. E-handelslösningen omfattar både en skräddarsydd e-handelsplattform och en automatisering av ICA:s planerade lager för e-handel i Stockholmsregionen. ICA:s investering är sammanlagt ca 1,1 miljarder kronor under de närmaste fem åren.

”Lindahl är stolta över att ha fått biträda ICA med ett så strategiskt viktigt projekt, som ICA identifierat som centralt för ICA:s framtid”, säger Johan Hessius.

”Uppdraget har inneburit en fantastisk utmaning på grund av sin juridiska komplexitet, men har lösts tack vare ett utmärkt samarbete med ICA:s interna juristteam, bestående av främst Anna-Stina Arvidsson (huvudansvarig, fastighet/logistik) och Andreas Mellberg (fastighet/logistik), samt med stöd av ICA:s engagerade och kunniga medarbetare inom e-handel/IT, fastighet och logistik”, säger Erik Bergenstråhle.

Lindahls team bestod av delägarna Johan Hessius (ärendeansvarig, M&A), Erik Bergenstråhle (strategiska kontrakt, IT/tech) och advokaten Maria Hanbo (strategiska kontrakt, fastighet/logistik), samt delägaren Caroline Olstedt Carlström (dataskydd), och biträdande juristerna Sara Hovstadius (dataskydd, IT/tech) och Robin E. Göbel (strategiska kontrakt, M&A).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson