2020-07-09 13:10Uppdrag

Lindahl rådgivare när Gesynta Pharma tar in storinvestering

Gesynta Pharma AB tar in 190 miljoner kronor i en av de största privata investeringarna inom biotech i Norden i år. Finansieringsrundan leds av Hadean Ventures med stöd från Industrifonden. Gesynta Pharma anlitade Advokatfirman Lindahl som rådgivare under investeringen.

Gesynta Pharma utvecklar läkemedel för behandling av patienter med systemisk skleros, en ovanlig autoimmun sjukdom som bl.a. leder till försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ.

Investeringen gör det möjligt för Gesynta att finansiera fortsatt utveckling av den ledande läkemedelskandidaten GS-248 för behandling av patienter med systemisk skleros. Efter en framgångsrik fas I-studie planeras nu en multicenter fas IIa-studie på patienter med start Q4 2020.

Lindahls team för Gesynta består av Michael Edquist, Therese Norenäs, Joakim Gustafsson, Emelie Carmhagen Wernoff och Amanda Sjöberg.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson