2020-02-13 09:33Uppdrag

Lindahl rådgivare när European Energy avyttrar Zinkgruvan vindkraftpark med en kapacitet om 53 MW till tyska CEE Group

null

Lindahl agerade legal rådgivare åt danska European Energy i samband med dess försäljning av vindkraftsparken Zinkgruvan till det tyska värdepappersbolaget CEE. Vindkraftparken är belägen norr om Vättern och består av 14 turbiner med en kapacitet om 3,8 MW, en rotordiameter på 137 meter och en höjd på 110 meter som tillsammans försörjer cirka 40 000 svenska hushåll med förnybar energi. Vindkraftparken blev färdigställd under 2019. Zinkgruvan är European Energys andra konstruktion i Sverige.

European Energy, med huvudkontor i Köpenhamn, tillverkar vind- och solkraftparker samt storskaliga gröna energilager för att motverka klimatförändringar. European Energy har installerat och investerat i mer än 1 200 MW vind- och solkraftverk sedan det grundades 2004 och konstruerar för närvarande parker i Europa, Australien och Nord- och Sydamerika.

CEE Group, med huvudkontor i Tyskland, är ett värdepappersbolag som specialiserat sig på förnybar energi. CEE investerar i vind- och solkraft och innehar landbaserade vindkraftverk med en kapacitet om tillsammans 490 MW och fotovoltaiska anläggningar, som omvandlar ljusenergi från solen till elektrisk energi, med en kapacitet om 315 MWp.

Lindahls team har bland annat bestått av Annika Brandt, Ellen Frisk, Johan Herrström (M&A) och Johan Tollgerdt (klientansvarig).​

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson