2016-03-18 11:42Uppdrag

Lindahl rådgivare när Eurocine Vaccines nyemission övertecknades

Forskningsbolaget Eurocine Vaccines nyemission är nu slutförd och bolaget tillförs 18 miljoner kronor före emissionskostnader. I emissionen tecknades units för 14,5 miljoner kronor med stöd av uniträtter. Därutöver tecknades units för 3,7 miljoner kronor utan stöd av uniträtter, vilket gav en teckningsgrad på 101 procent.

Eurocine Vaccines använder sin kliniskt validerade teknologi Endocine™ för att utveckla ett patentskyddat nasalt influensavaccin för barn. Bolagets huvudprojekt, det nasala kvadrivalenta influensavaccinet Immunose™ FLU, planeras inleda den kliniska utvecklingen under hösten 2016. Det nya kapitalet skall användas till att finansiera bolagets kliniska studie i fas I/II under influensasäsongen 2016/17. Bolaget avser att licensiera produkten till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Advokatfirman Lindahl var juridisk rådgivare i samband med emissionen. Lindahls team bestod av Mårten Steen (ansvarig delägare, corporate finance), Erika Svensson och Erik Östlund (corporate finance) samt Anna Romell Stenmark och Therese Norenäs (skatt). Redeye har agerat finansiell rådgivare.

Läs Eurocines Vaccines pressmeddelande här.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson