2020-08-21 12:34Uppdrag

Lindahl rådgivare när Eurocine Vaccines AB (publ) ingår avtal med Spixia Biotechnology AB om utveckling och kommersialisering av klamydiavaccin

Lindahl har biträtt Eurocine Vaccines i samband med förhandlingar och ingående av ett forsknings, samarbets- och licensavtal med Spixia Biotechnology om utveckling och kommersialisering av klamydiavaccin. Eurocine Vaccines erhåller enligt avtalet en exklusiv rätt att utveckla, tillverka och kommersialisera vaccinkandidater mot klamydia baserat på vaccinantigen som Spixia Biotechnology har tagit fram.

Klamydia är en sexuellt överförd bakteriell sjukdom där förebyggande vacciner saknas på marknaden idag.

Eurocine Vaccines är ett noterat läkemedelsbolag som utvecklar vacciner i samarbete med andra bolag inom branschen. Spixia Biotechnology bedriver verksamhet inom bioteknisk forskning och utveckling, särskilt inom förebyggande vacciner mot klamydia.

Lindahls team leddes av Hugo Norlén (ansvarig delägare), Erika Svensson och Emelie Carmhagen Wernoff.

Mer information hittar du här.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson