2019-07-05 16:04Uppdrag

Lindahl rådgivare när Cimco Marine ingår kreditfacilitetsavtal med Europeiska Investeringsbanken och inleder written procedure

Advokatfirman Lindahl har biträtt Cimco Marine AB (publ) i samband med att Cimco Marine idag ingått ett kreditfacilitetsavtal om EUR 14 miljoner med Europeiska Investeringsbanken.

Eftersom upptagande av lån under avtalet kräver dispens från vissa villkor för Cimco Marines noterade företagsobligationer har bolaget idag även inlett ett s.k. written procedure för att erhålla obligationsinnehavarnas godkännande.

Cimco Marine är noterat på Nasdaq First North och tillverkar utombordsmotorn OXE Diesel, som är världens enda kommersiellt gångbara dieselutombordare inom de högre effektsegmenten. Till skillnad från traditionella utombordare har OXE Diesel en horisontellt monterad motor, vilket tillsammans med ett patenterat remdrivet framdrivningssystem och en hydraulisk flerfriktions växellåda innebär att motorn klarar betydligt högre belastning än en traditionell utombordare.

Lindahl har biträtt Cimco Marine genom Mikael Mellberg och Alexandra Niemelä Ingvarsson.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson