2015-12-18 08:00Uppdrag

Lindahl rådgivare när CareDx lämnar ett offentligt erbjudande på Allenex

Det amerikanska diagnostikbolaget CareDx Inc har lämnat ett offentligt bud till aktieägarna i svenska Allenex AB, noterat på Nasdaq Stockholm. Aktieägarna i Allenex erbjuds ett kontantalternativ eller ett kombinerat alternativ med kontanter samt aktier i CareDx. Värdet på erbjudandet uppgår till ca 300 MSEK. Allenex huvudägare, som innehar ca 78 procent av aktierna, har accepterat erbjudandet och styrelsen har rekommenderat övriga aktieägare att göra detsamma.

Tillsammans kommer CareDx och Allenex att utgöra en internationell aktör inom transplantationsdiagnostik med stark närvaro och direktdistribution i både USA och Europa. CareDx och Allenex kompletterande täckningsområden och produktportföljer, med ett utbud av diagnostiklösningar före och efter transplantationen, skapar ett sammanhängande utbud, vilket ger det nya kombinerade bolaget en starkare strategisk position för att adressera stora delar av den internationella marknaden för transplantationsdiagnostik. Målet är att skapa ett internationellt bolag för transplantationsdiagnostik med visionen att förändra den långsiktiga patientvården.

Allenex rådges av Advokatfirman Lindahl i samband med erbjudandet. I Lindahls team ingår Gunnar Mattsson (ansvarig delägare), Maria Arnoldsson (aktiemarknad) och Sofia Lysén. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson