2017-10-12 09:49Uppdrag

Lindahl rådgivare när BioArctic noteras på Nasdaq Stockholm

Advokatfirman Lindahl har varit juridisk rådgivare till biofarmabolaget BioArctic AB i samband med bolagets notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad. Handeln i BioArctics B-aktier inleds idag den 12 oktober 2017. 

BioArctic är ett forskningsbaserat bolag med fokus på sjukdomsmodifierande behandlingar och tillförlitliga biomarkörer och diagnostik för neurodegenerativa sjukdomar, såsom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. Bolaget utvecklar även en potentiell behandling för komplett ryggmärgsskada. BioArctic har ingått viktiga strategiska samarbeten med de globala läkemedelsbolagen Eisai och AbbVie inom Alzheimers sjukdom respektive Parkinsons sjukdom.

I samband med noteringen har BioArctic genomfört ett erbjudande till institutionella investerare i Sverige och utlandet samt till allmänheten i Sverige. Intresset för erbjudandet har varit mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Förutsatt att den övertilldelningsoption som lämnats i samband med erbjudandet utnyttjas till fullo uppgår det totala värdet av erbjudandet till cirka 805 miljoner kronor. Efter genomförandet av erbjudandet uppgår marknadsvärdet på aktierna i BioArctic till totalt cirka 2,1 miljarder kronor.

I samband med noteringen har flera tongivande investerare gått in som aktieägare i BioArctic, däribland HMB Healthcare Investments, Handelsbanken Fonder, Andra och Tredje AP-fonden samt John Wattin/Inbox Capital.

Lindahls team för BioArctic har arbetat under ledning av Mikael Smedeby (ansvarig delägare), Gunnar Mattsson och Erika Svensson och utgjorts av Emelie Carmhagen Wernoff, Chia Mohtadi, Jonatan Seeskari, Hugo Norlén, Sebastian Fahlgren, Olov Kling, Therese Norenäs, Isabella Rosman, Carolin Martinez, Kerstin Hermelin och Maria Arnoldsson. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson