2018-05-21 15:41Uppdrag

​Lindahl rådgivare när BEWi förvärvar Synbra

BEWi Group AB (publ), en ledande leverantör av cellplast på den nordiska marknaden, har förvärvat Synbra, experter inom specialplaster och lösningar för industrin samt hållbara isoleringssystem med verksamheter i Nordeuropa och Portugal för en köpeskilling om 117,5 MEUR på skuldfri basis (cirka 1 165 MSEK). Den kombinerade gruppen kommer att skapa en av de större leverantörerna i Europa av cellplast-produkter med god potential för tillväxt. Samtidigt som BEWi förvärvat Synbra har Synbra avyttrat 66 procent av aktierna i sitt tyska dotterbolag IsoBouw till HIRSCH Servo Group och att de återstående 34 procenten har förvärvats av BEWi. BEWi har dessutom förvärvat 34 procent av aktierna i HIRSCH Porozell från HIRSCH Servo Group.

Advokatfirman Lindahl är juridisk rådgivare till BEWi i transaktionens samtliga led och har projektlett det komplexa förvärvet, finansieringen och avyttringarna med ett integrerat team med specialister inom M&A, Bank&Finans, Kapitalmarknad och Konkurrensrätt för affären, som täcker verksamheter i Holland, Tyskland, Portugal, Sverige och Danmark.

Lindahl har rådgivit BEWi i transaktionens samtliga delar inklusive:

  • en riktad nyemission av aktier till ett belopp om 400 MSEK,
  • sale and leaseback av fastigheter i Sverige och Danmark,
  • emission av ett obligationslån till ett belopp om 75 MEUR,
  • förvärv och avyttringar av IsoBouw och Hirsch Porozell i Tyskland,
  • konkurrensprövningar i flertalet jurisdiktioner, och
  • utökning av BEWis befintliga bankkredit.

Lindahls team för BEWi leds av Dennis Luttropp Hansson och kärnteamet består av Carl Axel Morvay (senior projektledare för transaktionen), Anders Moberg, Peter Lilja, Maria Arnoldsson, Annica Daleby, Ulrica Salomon och Hanna Lekås. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson