2020-08-18 16:10Uppdrag

Lindahl rådgivare när Arcos Hydraulik förvärvar samtliga aktier i PMP Arcos OY

Lindahl har varit rådgivare åt Arcos Hydraulik vid förvärvet av samtliga aktier i PMP Arcos OYAB. Arcos Hydraulik och PMP Arcos OY har sedan många år en framgångsrik affärsmässig relation och förvärvet är ett naturligt nästa steg. PMP Arcos OY:s tidigare ägare Ilkka Eivola kommer att arbeta vidare i bolaget som ansvarig för försäljningen, vilket kommer att säkerställa och ytterligare stärka företagets position på marknaden.

”Med Arcos Hydraulik ökar möjligheterna att utveckla verksamheten ytterligare, något jag ser fram emot att göra de kommande åren.” säger Ilkka Eivola.

Arcos Hydraulik utvecklar, tillverkar och renoverar hydrauliska cylindrar, system och specialprodukter till kunder inom industri, energi och marint i norra Europa. Arcos Hydraulik är ett helägt dotterbolag till Dacke Industri, en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system.

PMP Arcos OY utvecklar och säljer oscillatorer och andra specialprodukter till framför allt pappers- och massaindustrin på en global marknad.

Lindahls team har bestått av Svante Liljedahl (ansvarig partner, M&A) och Jakob Melander (M&A).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson