2019-11-26 09:09Uppdrag

Lindahl rådgivare när Addedo får ny strategisk delägare

Lindahl agerade legal rådgivare till ägaren av Addedo AB i samband med att investmentbolaget Röko AB går in som ny delägare i Addedo. En väsentlig del av ägandet i Addedo kommer även i fortsättningen kontrolleras av personer som arbetar operativt i företaget.

Addedo är ett applikationskonsultföretag med kontor i Malmö och Stockholm som primärt jobbar med att stärka upp processer och systemstöd för finansiell rapportering, planering och analys. Under 2018 uppgick Addedos rörelseintäkter till drygt 97 miljoner kronor och bolaget har idag runt 45 anställda.

Röko är ett nybildat investmentbolag som investerar långsiktigt i lönsamma små och medelstora företag i Europa. Röko har en finansiell styrka som kan hjälpa Addedo att växa samtidigt som Addedo får möjlighet att arbeta med individer med starka nätverk och genuin förståelse för ekonomichefens vardag och kommande utmaningar.

PwC var finansiell rådgivare till ägaren av Addedo i samband med transaktionen.

Lindahls team har bestått av Johan Herrström, Annika Brandt, Henrik Nilsson och Axel Strandborg.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson