2019-11-04 18:52Uppdrag

Lindahl rådgivare i samband med PledPharmas notering på Nasdaq Stockholm

Lindahl var legal rådgivare till PledPharma AB (publ) i samband med bolagets listbyte från Nasdaq First North till Nasdaq Stockholms huvudmarknad. Handeln på Nasdaq Stockholm inleddes den 31 oktober 2019.

PledPharma är ett läkemedelsutvecklingsbolag som fokuserar på att förbättra behandlingen av allvarliga sjukdomstillstånd med stort medicinskt behov. Bolaget har två läkemedelskandidater i klinisk utveckling. PledOx® är en ”first-in-class” läkemedelskandidat, avsedd för förebyggande av nervskador i samband med cellgiftsterapi. Ett globalt fas III-program pågår. Aladote® är en ”first-in-class” läkemedelskandidat som utvecklas för att minska akuta leverskador till följd av paracetamolförgiftning. En proof of principle-studie, fas Ib/IIa, har framgångsrikt slutförts och designen av nästkommande studie är under färdigställande. PledPharma har huvudkontor i Stockholm.

Lindahls team bestod av Gunnar Mattsson, Erika Svensson, Disa Almqvist, Helena Lindbäck och Therese Norenäs. Därutöver har ett flertal andra medarbetare bidragit i olika delar av projektet.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson