2012-02-20 15:19Uppdrag

Lindahl rådgivare i “European Onshore Wind Deal of the year 2011"

Lindahl har biträtt DNB Bank ASA, filial Sverige, Skandinaviska Enskilda Banken AB och Eksport Kredit Fonden i samband med finansieringen av Jädraås vindkraftspark, med ett sammanlagt investeringsvärde om cirka 3,1 miljarder kronor. Transaktionen utsågs nyligen till ”European Onshore Wind Deal of the year 2011” av Project Finance Magazine. Läs mer här.

Jädraås vindkraftspark ägs gemensamt av Arise Windpower och Platina Partners och består av 66 vindkraftverk och är belägen i Dalarna och Gävleborgs län. Fullt utbyggd blir parken en av norra Europas största landbaserade vindkraftsparker.

Lindahls team leddes av delägaren Jesper Johansson (bank och finans) och har i övrigt bestått av, bland andra, Carl Axel Morvay och Johanna Meidell (biträdande jurister, bank och finans), Jörgen Möller (biträdande jurist, energigruppen) och Olof Hallberg (partner, miljörätt).

Rådgivare till sponsorerna var Norton Rose, Setterwalls och Törngren Magnell.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson