2020-10-05 09:24Uppdrag

​Lindahl rådgivare åt LobSor

Lindahl var legal rådgivare åt LobSor Holding AB vid STADA Arzneimittel AG:s förvärv av LobSor Pharmaceuticals AB.

LobSor grundades 2013 i Uppsala. LobSor tillhandahåller ett innovativt terapisystem för behandling av Parkinsons sjukdom i ett avancerat stadium. LobSor har utvecklat en ny gelformulering av en tredubbel kombination bestående av levodopa, karbidopa, entakapon, och som infusionernas kontinuerligt i tarmen med modern pumpteknologi. Terapin har lanserats i Sverige, Danmark, Norge och Finland, och STADA kommer att lämna in ansökningar om att lansera terapin i ett antal större europeiska marknader.

STADA Arzneimittel AG är baserat i Bad Vilbel, Tyskland. Bolaget är ledande inom tillverkning av högkvalitativa läkemedel och är majoritetsägt av Bain Capital och Cinven.

Lindahls huvudsakliga team utgjordes av Mikael Smedeby (Life Science/Corporate Finance), Hugo Norlén (Life Science/IP), Erika Svensson (Life Science/Corporate Finance), Therese Norenäs (Skatt) and Disa Almqvist (Corporate Finance).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman