2014-06-03 09:00Uppdrag

Lindahl och Wistrand i dagstidningstransaktion

null

Lindahl och Wistrand har biträtt säljarna när Helsingborgs Dagblad AB säljs till Sydsvenska Dagbladet AB. Avsiktsförklaringen presenterades för en dryg månad sedan och avtalet om försäljning är nu undertecknat.

Tillsammans bildar parterna ett gemensamt tidningsbolag som ska ge ut Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar. Även gratistidningarna City, Hallå och Sydsvenskan Nära ingår i affären.

Helsingborgs Dagblad AB ägs indirekt till hälften vardera av familjen Sommelius och Nya WermlandsTidningens AB (NWT). Sydsvenska Dagbladet ägs av Bonniers.

Affären är villkorad av Konkurrensverkets godkännande.

Wistrand har biträtt NWT i samband med transaktionen.

Lindahls team bestod av Magnus Ramberg (ansvarig delägare), Svante Liljedahl (projektledare), Christer Hagberg, Charlene Holmström och Georg Dellborg.

Wistrand företräddes av Mårten Hulterström (ansvarig delägare).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson