2017-01-23 14:10Uppdrag

Lindahl och Pinsent Masons biträder när AMC förvärvar Nordic Cinema Group

Lindahl har tillsammans med den internationella advokatbyrån Pinsent Masons biträtt när AMC Entertainment Holdings förvärvar den skandinaviska och baltiska biografoperatören Nordic Cinema Group (NCG) från Bridgepoint Capital och Bonnier Holdings för cirka USD 900 miljoner, motsvarande omkring 8 miljarder kronor.

NCG driver 68 biografer och har även en betydande minoritetsandel i ytterligare 50 biografer som köper NCG:s tjänster. Sett till marknadsandelar är NCG den ledande biografoperatören i Sverige (SF Bio), Finland (Finnkino), Estland, Lettland och Litauen (Forum Cinemas) och ligger på en andraplats i Norge (SF Kino). Kombinationen av AMC och NCG kommer att stärka AMC:s nuvarande position ytterligare och de fortsätter att vara den största biografoperatören i såväl USA, som Europa och världen.

Lindahl har agerat lokalt affärsjuridiskt ombud, rådgivare inom konkurrensrätt och samordnat diligence-arbetet i sju länder med hjälp av Advokatfirmaet Schjødt (Norge), Castrén & Snellman (Finland) och Sorainen (Estland, Lettland och Litauen). Arbetet leddes av Anders Moberg och en stor grupp från Lindahl deltog i transaktionen, främst Carl Axel Morvay och Erik Sundgren, Mikael Stabo, Yousef Chakir, Ulrica Salomon, David Frydlinger och Philip Tonkin.

"För tredje gången under de senaste tolv månaderna har vi identifierat ett betydande förvärv som kommer att ge AMC ytterligare möjlighet att fortsätta expandera, utöka vår geografiska räckvidd och starkare förankra AMC som den obestridda världsledaren inom filmvisning.", säger Adam Aron, VD, AMC.

"Vi är verkligen glada över att delta i AMC: s globala expansion som skett genom förvärvet av en av Sveriges mest kända nöjesinstitutioner – SF Bio. Tack vare duktiga kollegor på Pinsent Masons, i synnerhet Tom Leman, John Tyerman, James Kaye och Ben Elliott, och våra kollegor i de olika jurisdiktioner där Nordic Cinema Group bedriver verksamhet, kunde vi ge AMC en direkt och effektiv rådgivning.", säger Anders Moberg, advokat och delägare, Lindahl.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson