2012-12-12 14:00Uppdrag

Lindahl och Hammarskiöld biträdde vid överlåtelse av förvaltningen av fonder med förvaltat kapital om cirka 40 miljarder kronor

null

Advokatfirman Lindahl och Hammarskiöld & Co har biträtt Folksam LO Fond AB (publ), i samband med att bolaget överlät förvaltningen av samtliga fonder till Swedbank Robur Fonder AB.

Folksam LO Fond (publ) är ett av Folksam och Landsorganisationen i Sverige (LO) indirekt ägt fondbolag. Förvaltningen av bolagets fyra fonder, Folksam LO Obligation, Folksam LO Sverige, Folksam LO Världen och Folksam LO Västfonden, har överlåtits till Swedbank Robur Fonder AB. I fonderna förvaltades vid överlåtelsetidpunkten totalt cirka 40 miljarder kronor. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

Lindahls team har bestått av Johan Hessius (ansvarig delägare), Johan Hammarberg (projektledare) och Charlotta Olsson (senior associate).

Hammarskiölds team har bestått av Lars Ulrichs (partner), Peder Grandinson (partner) och Ulf Grubbström (partner) samt Shamim Sharifinassab (associate).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson