2014-04-16 15:00Uppdrag

Lindahl och Gulliksson biträder vid försäljningen av Kjell & Co

null

ICA Gruppen och grundarna säljer Kjell & Co till FSN Capital. Grundarna kommer dock, genom återinvestering i förvärvsbolaget, att kvarstå som en betydande ägare i Kjell & Co. Advokatfirman Lindahl har biträtt ICA Gruppen och Gulliksson har biträtt grundarna.

Grundarna startade Kjell & Co 1990 och ICA Gruppen har varit delägare i bolaget sedan 2006. Kjell & Co säljer hemelektroniska produkter i ett drygt 70-tal butiker i Sverige samt genom en e-handelsbutik. Bolaget har knappt 500 anställda och omsatte drygt 930 miljoner kronor 2013. Affären värderas till 1 260 miljoner kronor och är villkorad av tillstånd från Konkurrensverket.

Lindahl har biträtt ICA Gruppen i transaktionen med ett team som har bestått av Johan Hessius (ansvarig delägare) tillsammans med Anders Moberg (projektledare), Felix Boman och Erik Sundgren (M&A), Dennis Hansson (Bank & Finans) och Erik Brändt (Konkurrensrätt). Gullikssons team har bestått av Mikael Karlsson (ansvarig delägare) och Niclas Ihrsén (M&A).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson