2021-01-26 15:53Uppdrag

Lindahl legal rådgivare till Lindbäcks vid miljardaffär i Skellefteå

Northvolts etablering av en stor batterifabrik i Skellefteå medför behov av att bygga fler bostäder, enligt kommunens beräkningar är behovet cirka 5000 bostäder fram till 2025. Skellefteås kommunala fastighetsbolag Skebo betalar närmare en miljard till Lindbäcks Fastigheter AB för cirka 550 lägenheter byggda i trä för projekten Frigg, Getberget och Balder.

Lindbäcks är Europas ledande byggföretag av industriellt producerade flerbostadshus. Lindbäcks utvecklar och erbjuder miljövänligt och resurssnålt byggande med stomme i trä för en hållbar framtid.

Lindahl agerade legal rådgivare till Lindbäcks genom Dennis Dicksen och Lovisa Lagerwall.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman