2012-09-05 13:34Uppdrag

Lindahl konkursförvaltare för Panaxia

Advokat Lars-Henrik Andersson på Advokatfirman Lindahl i Stockholm har förordnats till konkursförvaltare för Panaxia. Konkursbesluten omfattar bolagen Panaxia AB (publ), Panaxia Security AB, Panaxia Kontantservice AB, PanAlarm AB och Gävleborgs Kyl o Fryshus AB. Tingsrätten har utsett Mikael Kubu, Ackordscentralen, som medförvaltare i samtliga ovannämnda konkurser.

– Jag och mitt team ska sätta oss in i arbetet så fort som möjligt och vi organiserar oss nu för att hantera uppdraget på bästa sätt. Jag tittar nu på om och hur bolagen ska drivas vidare, och inleder omgående arbetet med att hitta köpare till konkursbolagens rörelser. Under tiden är det viktigt att alla medarbetare fortsätter utföra sina vanliga arbetsuppgifter så långt det är möjligt, säger Lars-Henrik Andersson.

Redan under onsdagen kommer konkursförvaltaren tillsammans med Panaxias ledning att träffa branschkollegor i syfte att hitta samarbeten som gör att konsekvenserna för bolagets kunder blir så små som möjligt.

Konkursförvaltningens ambition är att snart kunna återkomma med mer information. Inledningsvis kommer dock allt fokus läggas på att närmare sätta sig in i verksamheterna.

I nuläget hänvisas förfrågningar från media rörande konkursförvaltningen till Lindahls pressjour på 0766-170 777.

Om Lars-Henrik Andersson

Enligt internationella rankingar är Lars-Henrik Andersson en av Sveriges ledande advokater inom insolvens- och rekonstruktionsfrågor. Han är verksam vid Advokatfirman Lindahl sedan 1994, där han förutom sitt återkommande arbete med insolvensfrågor dessutom är ansvarig för Stockholmskontorets bank- och finansgrupp.

Om Panaxia

Panaxia ingår i en koncern med fyra andra bolag som bedriver verksamhet bestående av värdetransporter, kontanthantering, medicintransporter, bevakning, övervakning och teknik. Koncernen har omkring 400 anställda och rikstäckande verksamhet på 17 orter i Sverige. Koncernens kunder finns inom ett flertal olika sektorer, såsom bank och finans, detaljhandel, logistik, samt kommuner och landsting i hela Sverige. Koncernen bedriver även verksamhet i Danmark. Bolaget omsatte 223 miljoner kronor första halvåret 2012. Panaxias största aktieägare är FOREX Bank och Sparbanken 1826.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se och www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson