2012-07-05 16:30Uppdrag

Lindahl konkursförvaltare för Nimbus Boats

Advokat Rickard Ström på Advokatfirman Lindahl i Göteborg har förordnats till konkursförvaltare för Nimbus Boats. Konkursbesluten omfattar bolagen Nimbus Boats Holding AB, Nimbus Boats AB, Nimbus Produktion i Mariestad AB, Storebro Bruks AB och Ryds Båtindustri AB.

Nimbus Boats, grundat 1977, omfattar idag varumärkena Nimbus, Paragon Yachts, Storebro och Ryds. Koncernen sysselsätter cirka 200 personer vid produktionsenheter i Vimmerby, Tingsryd och Mariestad samt vid huvudkontoret i Göteborg. Nimbus Boats ägs av Altor som majoritetsägare och av Viamare Invest.

Konkursförvaltningen driver tills vidare bolagens verksamheter vidare och har inlett arbetet för en försäljning.

Konkursförvaltningen är organiserad med fördelning av huvudansvaret för respektive verksamhet och område enligt följande.

Anbud / Försäljning av verksamheterna samt Nimbus Boats AB: Rickard Ström

Nimbus Produktion i Mariestad AB: Jan Björklund                                 

Storebro Bruks AB: Anders Nilsson

Ryds Båtindustri AB: Lars Melin

Övergripande generella frågor: Jan Björklund

Konkursförvaltningens ambition är att snart kunna återkomma med mer information i konkursen. Inledningsvis kommer dock allt fokus läggas på att närmare sätta sig in i verksamheterna.

Kontakt

Frågor kan riktas till respektive huvudansvarig via telefonnummer 031-799 10 00. Förfrågningar från media rörande konkursförvaltningen ställs till Lindahls kommunikationschef Tobias Wåhlén på 0766-170 889.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson