2012-05-29 10:43Uppdrag

Lindahl klättrar i välrenommerad ranking

Advokatfirman Lindahl skjuter fram sina placeringar inom ett antal områden i Chambers senaste Europa-ranking. Och på redan starka kärnområden befästs positionerna. Lindahl beskrivs som ”ett kraftpaket”.

Inom TMT (telekom, media och teknologi) är byrån "mycket uppskattad av andra branschaktörer för sin enastående meritlista och kompetens", skriver Chambers. Lindahls storlek och erbjudande beskrivs som komplett genom att byråns advokater återfinns i toppskiktet (Band 1) inom vart och ett av de tre TMT-områdena, vilket är en bredd och expertis som ingen annan byrå kan uppvisa.

De personliga omdömena imponerar också. Erik Bergenstråhle beskrivs av klienter som "en enastående advokat", Staffan Eklöw uppvisar "fantastisk förståelse för mediebranschen" och David Frydlinger är "fantastisk, han ser frågor ur både det affärsmässiga och legala perspektivet".

 Även inom Fastigheter får Lindahl beröm och en förbättrad ranking från tidigare år. Marknaden hyllar Jörgen Sandquist för hans “affärsmässiga approach” och hans förmåga att snabbt förstå klienternas behov. Även Staffan Brandt och Johan Lindberg lyfts fram av klienter.

Topprankningen inom Life science står fast och Lindahls team beskrivs som ett av de största i landet. ”Deras tjänster imponerar och tillgodoser våra behov”, säger källor till Chambers. Gunnar Mattsson beundras av branschkollegor för sina utmärkta insatser, och Hugo Norlén beröms för sin pragmatiska syn. Andra advokater som omnämns inkluderar Håkan Borgenhäll och Ulf Dahlgren, som ”levererar utmärkta resultat”. Båda är även topprankade inom immaterialrätt, ett område där även Lindahl som byrå rankas i toppskiktet.

Inom offentlig upphandling, ett betydande område som motsvarar 20 procent av landets BNP, befäster Lindahl en ledande ställning, inte minst genom att Eva-Maj Mühlenbock rankas i toppskiktet som en auktoritet i ämnet. Ulrica Salomon hyllas av klienter för sin “snabba professionalism och djupa kunskap”.

Lindahl befäster sin position i toppen inom Shipping och byrån beskrivs som ”second to none”, inte minst genom topprankade Erik Linnarsson som har en ”utmärkt kommersiell förståelse”. Inom Rekonstruktion och insolvens vinner Lars-Henrik Andersson en toppranking tack vare stor erfarenhet, pragmatisk inställning och hög trovärdighet.

Läs mer om fler av Lindahls rankade advokater på Chambers hemsida: http://www.chambersandpartners.com/Europe/Firms/4023-70327

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson