2019-07-10 09:59Uppdrag

Lindahl i EU-domstolen i mål om flaskhalsintäkter

Sara Andersson och Mikael Wärnsby företrädde den 20 juni 2019 Baltic Cable AB vid muntlig förhandling i EU-domstolen i Luxemburg (mål C 454-18). Baltic Cable AB äger och driver likströmskabeln ”Baltic Cable” som sammanlänkar de svenska och tyska elsystemen. Målet gäller en begäran om förhandsavgörande från Förvaltningsrätten i Linköping. Frågorna till EU-domstolen gäller bland annat hur s.k. flaskhalsintäkter från sammanlänkningen – som är Baltic Cable AB:s enda intäktskälla – får användas enligt EU:s elförordning 714/2009. Generaladvokatens yttrande i målet väntas den 3 oktober 2019. Senare följer EU-domstolens avgörande, varefter handläggningen vid den nationella domstolen kommer att återupptas.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson