2018-11-30 10:31Uppdrag

Lindahl hjälper Bankgirot att fördjupa samarbetet med CGI

Advokatfirman Lindahl har biträtt Bankgirot när Bankgirot fördjupar sitt samarbete med CGI. Lindahl har bl.a. bistått genom att leda processen för och författa ett s.k. relationsbaserat kontrakt, vilket syftar till att bygga långsiktigt framgångsrika partnerskap mellan kunder och leverantörer.

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech-bolag som dagligen förmedlar omkring sex miljoner transaktioner i Sverige värda 68 miljarder kronor och vars system möjliggör bland annat Swish, Autogiro och elektronisk identifiering.

Det nya avtalet, som sträcker sig över fem år med möjlighet till förlängning i upp till två år, omfattar både applikationsförvaltning och systemutveckling och innebär även att ett antal medarbetare från Bankgirots IT-avdelning går över till CGI. Avtalet är värt cirka 300 miljoner kronor över fem år.

Lindahls team bestod av delägaren David Frydlinger (strategiska kontrakt, ICT) och biträdande juristen Erik Engström (strategiska kontrakt, ICT).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson