2022-06-23 11:14Uppdrag

Lindahl har tillsammans med Squire Patton Boggs agerat rådgivare åt Miss Group vid deras förvärv av de svenska bolagen Cloudnet, PrivateVPN, PVDataNet och Nordic Internet Service

Cloudnet, med huvudkontor i Stockholm, grundades officiellt 2010 och har sedan dess vuxit till att bli Sveriges största managed hosting-företag som enbart jobbar med Linux. Bolaget kommer ansluta till Miss Group-koncernens växande team om över 300 personer och med en kundbas om över 700 000 bolag i Europa och Nordamerika.

PrivateVPN är den snabbast växande VPN-produkten globalt. Bolaget förser över 75 000 kunder globalt med VPN-service vilket möjliggör för kunder att enkelt koppla upp sig till högsäkerhetsservrar för krypterad och säker kommunikation.

PrivateVPN är ett viktigt tillägg i Miss Group-koncernens växande portfölj. Förvärvet inkluderade även systerbolaget PVDataNet och dess dotterbolag Nordic Internet Service. Tillsammans med koncernens andra licensierade säkerhetsprodukter innebär detta förvärv en grund för att bygga en bredare säkerhetsproduktportfölj inom Miss Group-koncernen för att stödja deras växande internationella kundbas.

Miss Group-koncernen grundades år 2014 och består av internationella hosting-företag som erbjuder webbhotell, domänregistrering, VPS, dedikerade servrar, Sitebuilder, SSL-certifikat, SEO-verktyg, webbsäkerhet och domänhantering. Miss Group är också en ICANN-ackrediterad domännamnsregistrator via Name SRS. Miss Group har sitt huvudkontor i Stockholm och har kontor i Österrike, Bulgarien, Kanada, Finland, Indien, Litauen, Mexiko, Spanien, Schweiz, USA och Storbritannien.

Lindahls team i de två förvärven har bestått av Svante Liljedahl, Viktor Wihlstrand, Isabelle Selemba, Olivia Sandin, Ida Hjorth, Jannica Stefansson, Tobias Carlsson och Alexander Tham.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.