2019-05-24 10:15Uppdrag

Lindahl har biträtt vid etablering av nytt vårdboende och förskola i Örebro

AB Carlsson & Åqvist är ett familjeägt fastighetsföretag baserat i Örebro. Bolaget grundades som en sko- och lädergrossiströrelse år 1890, men har sedan början av 2000-talet varit helt fokuserat på förvaltning och utveckling av egna fastigheter. Carlsson & Åqvist har idag ca 26.000 kvm bostads- samhälls- och kontorsfastigheter under förvaltning.

Lindahl har biträtt Carlsson & Åqvist med juridisk rådgivning beträffande markförvärv, fastighetsbildningsfrågor samt entreprenad- och hyresavtal inför etableringen av äldreboendet Villa Väster Park. Det blir en byggnad i fem våningar med förskola och äldreboende i markplan och äldreboende i övriga plan. Sammanlagt 80 platser i äldreboendet och cirka 70 på förskolan.

Äldreboendet kommer att drivas av vård- och omsorgsföretaget Vardaga som med sina cirka 100 äldreboenden i Sverige är en av de största privata aktörerna i Norden. Förskolan kommer att drivas av Helianthus förskolor. Byggstart sker under våren 2019 och inflyttning kommer att bli hösten 2020.

Lindahls team har letts av Dennis Dicksen.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson