2020-11-05 15:59Uppdrag

Lindahl har biträtt säljarna i samband med försäljningen av RIBA till Newsec.

RIBA är en ledande aktör inom teknisk förvaltning och projekt i Stockholmsområdet, omsätter cirka 200 miljoner kronor. Bolaget grundades 1959 som en ingenjörsbyrå och har över tid utvecklat sitt erbjudande att även inkludera fastighetsnära tjänster, fortsatt med ingenjörskonsten som del av sitt DNA. Utöver teknisk förvaltning och drift erbjuder RIBA tjänster inom energi och miljö, projektering och projektstyrning.

Teknisk service och drift har varit ett växande segment i Newsecs tjänsteutbud de senaste åren. Verksamheten har expanderat via organisk tillväxt som kompletterats med flera förvärv. Efter samgåendet mellan Newsecs drifts- och förvaltningsorganisation består den svenska verksamheten av cirka 600 medarbetare.

Genom förvärvet stärker Newsec och RIBA sina kompetenser och kan erbjuda sina kunder ytterligare attraktiva tjänster.

Lindahls team har bestått av Svante Liljedahl (ansvarig delägare, M&A) och Isabelle Selemba (M&A).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson