2019-05-23 10:10Uppdrag

Lindahl har biträtt PledPharma AB i en riktad nyemission som tillför bolaget ca 91 MSEK

PledPharma AB är listat på Nasdaq First North och utvecklar läkemedel. Bolagets längst framskridna projekt befinner sig i fas III och syftar till att minska nervskador i samband med cellgiftsbehandling. Bolagets andra projekt syftar till att minska risken för akut leversvikt i samband med paracetamolförgiftning.

PledPharma har genomfört en riktad nyemission till institutionella investerare. Bolaget tillförs 91 MSEK före emissionskostnader. Teckningskursen, 18,70 kr, har fastställts genom ett accelererat bookbuildingförfarande och sker helt utan rabatt mot stängningskursen på Nasdaq First North.

Advokatfirman Lindahl har biträtt PledPharma i kapitalanskaffningen som legal rådgivare. Lindahls team har letts av Gunnar Mattsson. Pareto Securities AB har agerat Sole Manager och Bookrunner.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson