2013-06-25 09:13Uppdrag

Lindahl har biträtt industrigruppen Söderbergföretagen i förvärv

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt industrigruppen Söderbergföretagen J AB vid dess förvärv av aktierna i Aktiebolaget Blinkfyrar från investmentföretaget Small Cap Partners i Malmö AB. Genom förvärvet utökar och kompletterar Söderbergföretagen sin verksamhet med utveckling, produktion och försäljning av vägmärken och trafikavstängningsmaterial. Aktiebolaget Blinkfyrar har cirka 40 anställda och omsätter cirka 150 miljoner kronor.

- Vi har letat efter en verksamhet som är mindre konjunkturkänslig och som samtidigt har en god tillväxtpotential. Aktiebolaget Blinkfyrar blir ett mycket bra komplement till vår övriga industriverksamhet. Vi gör nu en nysatsning som blir speciellt intressant mot bakgrund av de infrastrukturella satsningar som kommer ske i Sverige under de kommande åren, säger Per Gullstrand (koncernchef för Söderbergföretagen).

Advokatfirman Lindahl biträdde Söderbergföretagen genom Johan Herrström (ansvarig delägare), Carl-Johan Krusell, Anders Lindgren och Pekka Lähdekorpi.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson