2021-06-24 09:14Uppdrag

Lindahl har biträtt Emplicure AB (publ) i samband med noteringen av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market

Lindahl har biträtt Emplicure AB (publ) i samband med noteringen av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market. I samband med noteringen gjordes en nyemission av units som tillförde bolaget ca 39,8 Mkr före emissionskostnader. Vid utövande av de teckningsoptioner som gavs ut kan bolaget komma att tillföras upp till ytterligare 59,8 Mkr under nästa år. Första dag för handel var den 24 juni 2021.

Emplicure är ett läkemedelsföretag som utvecklar nya innovativa läkemedel baserat på kombinationen av redan godkända aktiva substanser och avancerad materialvetenskap inom biokeramer. Produktportföljen fokuserar initialt på läkemedel mot kronisk smärta och med missbruksförsvårande egenskaper.

Lindahls team bestod av Helena Lindbäck (ansvarig delägare), Therese Norenäs, Disa Almqvist och Michaela Larsson.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Marknadsavdelningen på Lindahl
Marknadsavdelningen på Lindahl