2021-06-10 07:31Uppdrag

Lindahl har biträtt Dirac Research AB i en riktad nyemission som tillför bolaget 150 MSEK

DescriptionDescription

Dirac Research AB är ett Uppsalabaserat bolag som verkar inom digital ljudoptimering. Bolagets patenterade ljudoptimeringsteknologier används inom flera marknadssegment och av välkända märken som Onkyo, Pioneer, Philips, Hyundai, Volvo, Polestar, BYD, Klipsch, och ASUS. 

Dirac Research har genomfört en riktad nyemission till TIN Fonder och DIG Investment och tillförs genom nyemissionen 150 miljoner kronor före transaktionskostnader. 

Advokatfirman Lindahl har biträtt Dirac Research i kapitalanskaffningen som legal rådgivare. Lindahls team bestod av Mikael Smedeby (ansvarig delägare) och Andreas Mellberg.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Marknadsavdelningen på Lindahl
Marknadsavdelningen på Lindahl