2013-05-24 13:58Uppdrag

Lindahl har biträtt Carmenta vid förvärv av verksamhetsgren från Ericsson AB

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt Carmenta AB, som genom dotterbolaget Carmenta CoordCom AB förvärvat den verksamhetsgren inom Ericsson AB som hanterar utveckling och försäljning av en ”command and control application” benämnd CoordCom Emergency Response. CoordCom produkten kontrollerar och koordinerar hela kedjan av räddningsinsatser, från att motta inkommande alarm till att anvisa rätta resurser, såsom polis, brandkår och ambulans, och att hålla alla involverade parter uppdaterade med aktuell information. Carmenta övertar i samband med transaktionen ett 30-tal anställda. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

Parterna har även, som ett led i transaktionen, ingått ett samarbetsavtal.

Carmenta AB är ett mjukvaruföretag som utvecklar geografisk informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö med inriktning på produkter och tjänster inom stödsystem och ledningssystem.

Lindahls team bestod av Nina Persson (projektledare M&A), David Frydlinger (projektledare TMT), Sara Hansson (TMT), Johanna Nilsson och Martin Agell (arbetsrätt). Klientansvarig delägare är Johan Hessius.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson