2016-06-03 14:18Uppdrag

Lindahl har biträtt Beter Bed vid dess förvärv av Sängjätten

Beter Bed Holding har den 2 juni 2016 ingått ett avtal om förvärva Sängjätten från dess nuvarande ägare. Sängjätten är en svensk sänghandelskedja som består av 16 egenägda och nio franchisebutiker, från Malmö i söder till Umeå i norr.

Beter Bed, ett nederländskt bolag noterat på Amsterdambörsen sedan 1996, bedriver verksamhet som europeisk återförsäljare av sängar och sängtillbehör. Vid utgången av mars 2016 uppgick antalet butiker till 1 151 stycken och 2015 omsatte Beter Bed drygt 3,5 miljarder kronor varav cirka 70 procent av omsättningen hänför sig till marknader utanför Nederländerna.

Affären är villkorad och förväntas att fullgöras under Q3.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare åt Beter Bed genom Malcolm Wiberg (ansvarig delägare M&A), Erik Sundgren (M&A), Johan Hörnberg (Arbetsrätt) och Mirja Johansson (Immaterialrätt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson