2013-08-20 12:13Uppdrag

Lindahl förvaltar konkurs för Barnens hus

Igår, den 19 augusti, försattes Rexinus AB, som driver och äger 12 Barnens Hus-butiker i Stockholm, Skåne, Göteborg och Karlstad, i konkurs av Stockholms tingsrätt efter egen ansökan. Ansökan gjordes av styrelsen för Rexinus AB efter en tids intensivt arbete då man försökt balansera bolagets intäkter med omfattande hyreskostnader. När detta arbete inte lyckats har styrelsen gjort bedömningen att bolaget är på obestånd. Då är det styrelsens ansvar att ansöka om konkurs. Totalt är det cirka 180 anställda som påverkas av konkursen.

Till konkursförvaltare har utsetts Lars-Henrik Andersson på Advokatfirman Lindahl.

- Vi höll stängt igår och idag tisdag, och kommer därefter att öppna för utförsäljning i butikerna på onsdag kl 10, säger Lars-Henrik Andersson. Vi försöker parallellt hitta en lösning på hur verksamheten ska drivas vidare, och inleder omgående arbetet med att hitta köpare till rörelsen.

De berörda butikerna ligger i Skåne (Svågertorp, Burlöv Center och Väla), Göteborg (Sisjön), Karlstad (Wåxnäs) och Stockholm (Haninge, Nacka, Kungens Kurva, Bromma, Barkarby, Infra City och Arninge).

Övriga butiker berörs inte av detta beslut och har öppet som vanligt.

Frågor från konsumenter hänvisas till kundservice@barnenshus.se och frågor om fordringar i konkursen bör skickas till rexinus@lindahl.se

Om Lars-Henrik Andersson
Enligt internationella rankingar är Lars-Henrik Andersson en av Sveriges ledande advokater inom insolvens- och rekonstruktionsfrågor. Han är verksam vid Advokatfirman Lindahl sedan 1994, där han förutom sitt återkommande arbete med insolvensfrågor dessutom är ansvarig för Stockholmskontorets bank- och finansgrupp. Lars-Henrik är konkursförvaltare i den uppmärksammade Panaxia-konkursen.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson