2012-06-07 09:30Uppdrag

Lindahl biträder Wasa Kredit i miljardaffär

Wasa Kredit AB har förvärvat en kreditstock omfattande cirka 2 000 leasing- och avbetalningsavtal inklusive leasingobjekt från det svenska kreditmarknadsbolaget SN Finans Nord AB och från dess danska moderbolag SparNord Leasing A/S. Köpeskillingen uppgick till cirka 1 miljard SEK.

Wasa Kredit är ett kreditmarknadsbolag helägt av Länsförsäkringar Bank som i sin tur är ett dotterbolag till Länsförsäkringar AB. Wasa Kredit erbjuder sedan tidigare finansieringstjänster till företag och privatpersoner - främst leasing, hyra och avbetalning och förvärvet ligger helt i linje med Wasa Kredits verksamhet.

Advokatfirman Lindahl biträdde Wasa Kredit i förvärvet. Lindahls team bestod av Mats Tindberg som ansvarig delägare med Liv Färndahl som projektledare för förvärvet. I övrigt bestod projektteamet i huvudsak av Charlotta Olsson, Hanna Ericson, Johanna Nilsson, Julia Skoog, Jonatan Söderkvist och Erik Sundgren.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson