2014-11-05 15:00Uppdrag

Lindahl biträder Vitrolife AB (publ) vid förvärv av FertiliTech

null

Det svenska medtech-bolaget Vitrolife AB har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i danska Unisense FertiliTech A/S, som är ett marknadsledande bolag inom embryoövervakning, så kallad time-lapse, för IVF. Bolagets produkter har använts vid mer än 200 000 IVF-behandlingar i 47 länder. FertiliTech har cirka 70 anställda och omsatte 2013 cirka 94 miljoner kronor. Vitrolife har cirka 250 anställda och bolagets produkter säljs på cirka 110 marknader. Bolagets huvudkontor ligger i Göteborg och ytterligare kontor finns i USA, Australien, Frankrike, Italien, Storbritannien, Kina, Japan, Ungern och Danmark. Vitrolifes aktie är noterad på NASDAQ Stockholm, Small Cap.

Advokatfirman Lindahl biträdde Vitrolife i transaktionen genom Olof Thorsell (klientansvarig delägare), Mikael Mellberg, Josefin Westin, Cecilia Önrup, Anna Nikolina Erikson, Daniel Lindroth och Joanna Hallberg.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson