2012-01-23 11:19Uppdrag

Lindahl biträder vid förvärv av rörelsen i Asarums Industriaktiebolag

Italienska LU-VE S.p.A. har genom sitt svenska dotterbolag LU-VE Sweden AB förvärvat rörelsen i Asarums Industriaktiebolag per den 30 december 2011.

Den överlåtna verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av värmeväxlare och har ca 80 anställda. Verksamheten omsatte ca 100 miljoner kronor under 2010.

I samband med förvärvet ingicks även ett globalt distributionsavtal mellan G & L Beijer Ref AB och LU-VE Group avseende distribution av LU-VE Groups produkter.

LU-VE Group är en av Europas största tillverkare av värmeväxlare. Koncernen omsätter ca två miljarder kronor och har ca 1 250 anställda. LU-VE Groups produkter säljs i 90 länder runt om i världen och bolaget ligger långt framme i utvecklingen av nya miljövänliga tekniska lösningar. För ytterligare information om LU-VE Group hänvisas till www.luve.it

LU-VE har biträtts av Lindahl. Från Lindahl deltog huvudsakligen Anders Adielsson (ansvarig delägare) med biträde av Carl-Johan Krusell och Zanna Kanlic.

G & L Beijer Ref AB och Asarums Industriaktiebolag har biträtts av Sigeman & Co. Från Sigeman & Co deltog huvudsakligen Johan Sigeman och Henrik Asklund.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson