2014-06-03 14:16Uppdrag

Lindahl biträder vid försäljningen av Tacticus

null

Det Malmöbaserade IT-bolaget Tacticus köps av danska EG och Advokatfirman Lindahl har biträtt säljarna, däribland huvudägaren Martin Wiklund.

Tacticus grundades 2006 och arbetar med konsulttjänster kring system som QlikView, Microsoft Dynamics AX och Infor M3. Bolaget har vuxit snabbt och utnämndes år 2013 till Gasellföretag av Dagens Industri. Bolaget omsätter cirka 100 miljoner kronor och har ett sextiotal anställda.

EG omsatte 1,6 miljarder danska kronor år 2013, och är verksamt i Danmark, Sverige och Norge. EG har sedan tidigare cirka 100 anställda på fem kontor i Sverige och koncernen ägs av den danska riskkapitalfonden Axcel. Genom köpet av Tacticus blir EG en av Sveriges största ERP-leverantörer.

Lindahls team har letts av Patrik Olivecrona och har därutöver främst bestått av Staffan Seger, Vala Karimi, Annika Brandt och Emma Girborn.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson