2020-04-08 13:10Uppdrag

Lindahl biträder vid försäljningen av Stockholm Internet eXchange AB

null

Lindahl i Stockholm har företrätt aktieägarna i Stockholm Internet eXchange AB (”STHIX”) vid försäljningen till GleSYS Holding AB (delägt av den danska PE-fonden VIA equity). STHIX tillhandahåller knutpunkter för internetoperatörer i Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Sundsvall och Umeå. STHIX etablerades 2006 i Stockholm och har därefter expanderat sina tjänster i alla större datacenter inom Sverige och Danmark. GleSYS erbjuder IT-infrastruktur som tjänst (IaaS) inom branscher med höga krav på tillgänglighet och upptid, som e-handel och cybersäkerhet. VIA equity är en ledande nordeuropeisk investerare (multi-stage private equity) med lång historik av att bygga och transformera investeringar till nationella och internationella branschledare. VIA förvaltar tre fonder och investerar främst i mjukvaru-, internet-, teknologi-, energi- och IT-servicebolag. Förvärvet av STHIX är en del i den tillväxtstrategi som GleSYS tillsammans med VIA equity etablerat.

Lindahls team leddes av ansvarig delägare Henrik Nobel med biträde från Nicklas Bexelius och Lisa Liljeqvist.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson