2020-06-04 09:13Uppdrag

Lindahl biträder vid försäljningen av fintechbolaget Algorithmica

Lindahl har företrätt aktieägarna vid försäljningen av fintechbolaget Algorithmica till specialistrådgivningsföretaget FCG.

FCG arbetar med rådgivning inom governance, risk & compliance (GRC) och har som ambition att bli Europas ledande GRC-företag. Förvärvet av Algorithmica är en del av denna tillväxtstrategi. Det internationella riskkapitalbolaget Bridgepoint Capital är både partner och delägare i FCG.

Algorithmica har sedan 26 år tillbaka arbetat med teknik och analysverktyg för finansbranschen och inom finansmatematik, med särskild inriktning mot mjukvarulösningar för kvantitativ finansiell analys. Bolaget har ett antal stora kunder, där storbankerna och stora fondbolag är typexempel. Nu vill FCG paketera tekniklösningarna i sina mer avskalade tjänstemodeller så att det passar även för medelstora banker och fondbolag.

Lindahls team leddes av ansvarig delägare Henrik Nobel (privat M&A) med biträde från Nicklas Bexelius (privat M&A), Gustav Ahlgren (privat M&A), Lisa Liljeqvist (IP/Commercial), Anna Romell Stenmark (Tax) och Therese Norenäs (Tax).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson