2018-07-09 13:04Uppdrag

​Lindahl biträder vid försäljning av Infomaker till Newscycle Solutions, Inc.

Newscycle Solutions, Inc. har genom sitt svenska dotterbolag förvärvat Infomaker Scandinavia AB och dess helägda dotterbolag Infomaker Norge A/S och Infomaker Finland OY från den tidigare ägaren Infomaker Holding AB.

Infomaker är den dominerande leverantören av digitala verktyg för innehållsskapande, planering och produktion i Norden. Sju av de tio största mediehusen använder Infomakers lösningar och system och över 90 procent av Sveriges mediebolag använder Infomakers verktyg.

Newscycle Solutions, Inc., med huvudkontor i Minnesota, USA och med kontor över hela världen, är den ledande globala leverantören av mjukvara och tjänster till mediabranschen. Newscycle ägsav den amerikanska Private Equity-firman Vista Equity Partners.

Lindahl har varit juridisk rådgivare och PwC har varit finansiell rådgivare till säljaren. Lindahls team har huvudsakligen bestått av Johan Herrström (ansvarig delägare), Annika Brandt, Simon Petersson och Michelle Berglund.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson