2020-10-05 09:00Uppdrag

Lindahl biträder vid försäljning av EKOVENT till Lindab

Lindab har förvärvat EKOVENT Aktiebolag och dess helägda dotterbolag EKO VENTILATION i Vellinge AB, Fastighetsaktiebolaget EKO1, Fastighetsaktiebolaget EKO2 och EKO Ventilation ApS från de tidigare ägarna Michael Wahlgren och Monica Grube.

EKOVENT är ett av Sveriges ledande företag inom produktion och marknadsföring av ventilations- och brandskyddsprodukter. EKOVENT grundades 1972 och är ett familjeföretag i andra generationen. Bolaget har sitt huvudkontor och två produktionsanläggningar i Vellinge utanför Malmö, samt försäljningskontor i Stockholm och Göteborg. I Vellinge finns även EKOVENT:s utvecklingsavdelning med ett avancerat testlabb. EKOVENT har 64 medarbetare och omsatte cirka 123 miljoner kronor 2019.

Lindahl har varit juridisk rådgivare och KPMG har varit finansiell rådgivare till säljarna. Lindahls team har bestått av Johan Herrström och Simon Petersson.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson