2014-10-15 08:30Uppdrag

Lindahl biträder vid emission

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt Global Financial Group Sweden AB (publ) (”GFG”) i samband med en riktad emission och försäljning av befintliga aktier. Emissionen har riktats till nuvarande aktieägare, allmänheten samt kvalificerade investerare. Prospekt med anledning av emissionen godkändes och registrerades av Finansinspektionen den 30 september 2014.

Emissionslikviden kommer bland annat att användas för att växa organiskt samt för att förvärva konkurrenter i den konsolidering av marknaden för marknadsföring och försäljning av finansiella produkter och försäkringslösningar, som GFG bedömer kommer att accelerera ytterligare på den svenska marknaden.

GFG är det svenska moderbolaget i en schweizisk finanskoncern. GFG:s verksamhet består i att genom dotterbolagen förmedla finansiella produkter och försäkringslösningar till privatpersoner och företag.

Advokatfirman Lindahl biträdde GFG i transaktionen med ett team bestående av Patrik Olivecrona (ansvarig delägare), Annika Brandt och Pernilla Skoglösa.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson