2016-09-02 13:13Uppdrag

Lindahl biträder Tieto vid förvärv av Emric

När mjukvaruföretaget Emric köps av Tieto är Advokatfirman Lindahl rådgivare till köparen Tieto. Förvärvet kommer att stärka Tietos ställning som en affärspartner inom finansiella tjänster för nordiska kunder.

Emric erbjuder mjukvara och tjänster för kredithantering och hade under 2015 en omsättning om 185 miljoner kronor. Utöver köpeskillingen har parterna har kommit överens om en earn out-modell som baseras på Emrics prestation under 2017 och 2018.

Lindahls team för Tieto består främst av Gabriel Svedberg och Helena Lindbäck.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson