2014-01-20 10:26Uppdrag

Lindahl biträder Tieto Corporation i förvärv

null

Tieto Corporation och Siemens Convergence Creators Holding GmbH meddelade den 15 januari 2014 att bolagen ingått ett avtal som innebär att Tieto förvärvar en del av Siemens Convergence Creators forsknings- och utvecklingsverksamhet inom telekom.

I och med förvärvet kommer 220 anställda vid Siemens Convergence Creators i Österrike, Kroatien, Tjeckien och Slovakien att flytta över till Tietos dotterbolag.

Tieto är Nordens största IT-tjänsteföretag. Företaget erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor samt produktutvecklingstjänster inom kommunikations- och inbyggd mjukvaruteknologi.

Advokatfirman Lindahl biträdde Tieto i förvärvet genom bl.a. Gabriel Svedberg (ansvarig delägare), Michael Edquist, Helena Lindbäck och Erika Svensson.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson