2014-10-03 10:00Uppdrag

Lindahl biträder TeliaSonera vid förvärv av Ipeer

null

Advokatfirman Lindahl biträdde TeliaSonera när bolaget förvärvade Ipeer, Sveriges ledande företagsleverantör av moln- och hostingtjänster, från Applewise.

Ipeer omsatte 56,7 miljoner SEK under helåret 2013. Företaget har 65 anställda och har verksamhet i Stockholm, Karlstad och Indien.

TeliaSonera omsatte under förra året cirka 102 miljarder SEK och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm och NASDAQ OMX Helsingfors.

I och med förvärvet kommer Ipeer att utgöra en del av Cygates verksamhet inom Telia Sveriges företagsverksamhet och kommer där att ingå i Cygates affärsområde för moln- och hostingtjänster.

Lindahl biträdde TeliaSonera i transaktionen genom Peter Lilja (klientansvarig delägare) tillsammans med bl.a. Philip Stragne och Sandra Hjortén.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson