2015-03-24 14:44Uppdrag

Lindahl biträder TagMaster i samband med dess företrädesemission samt dess riktade emission till LMK Ventures

null

Advokatfirman Lindahl biträder TagMaster AB (”TagMaster”) i samband med dess nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare samt en riktad nyemission av högst 17 000 000 nya aktier av serie B till investmentbolaget LMK Ventures AB. Företrädesemissionen genomförs för att möjliggöra fortsatta tillväxt- och expansionsplaner och den riktade emissionen genomförs för att tillföra bolaget en ny institutionell ägare av strategisk betydelse. Årsstämman, som ska fatta beslut om emissionerna, avhålls den 23 april 2015.

TagMaster är ett applikationsinriktat teknikföretag som utvecklar och säljer avancerade radiofrekvensbaserade identifieringssystem (RFID) och informationsprodukter för krävande miljöer. TagMaster arbetar inom de två segmenten Traffic Solutions & Rail Solutions med innovativa lösningar för att öka effektivitet, säkerhet, bekvämlighet och att minska belastningen på miljön. TagMaster har specialiserade agentföretag i USA och i Kina och exporterar främst till Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika via ett globalt partnernätverk av partners, systemintegratörer och distributörer. TagMaster är noterat på Nasdaq First North.

Lindahl biträder TagMaster i emissionerna med ett team som består av Annika Andersson (ansvarig delägare, Kapitalmarknad och publik M&A) och Gabriela Baier-Sandén (Kapitalmarknad och publik M&A).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson