2020-06-25 14:05Uppdrag

​Lindahl biträder Swedencare vid förvärv och nyemission

Lindahl agerar legal rådgivare till Swedencare AB (publ) i samband med förvärvet av den verksamhet som bedrivs av det amerikanska djurhälsobolaget Stratford Pharmaceuticals, LLC. Förvärvet är strukturerat som en rörelseöverlåtelse och sker genom ett nyetablerat amerikanskt dotterbolag till Swedencare. Köpeskillingen uppgår till cirka 17 MUSD, motsvarande knappt 160 MSEK. Som en del i finansieringen av förvärvet har Swedencare även genomfört en riktad nyemission om totalt 1 500 000 nya aktier till institutionella investerare. Genom nyemissionen tillförs bolaget cirka 133 MSEK före emissionskostnader.

Swedencare utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter på den globala och snabbväxande marknaden för hälsovårdsprodukter till katt, hund och häst. Bolagets produktfamiljer säljs idag i cirka 50 länder genom ett globalt distributionsnät omfattande egna dotterbolag i Frankrike, Spanien, Grekland, Irland, Norden, Storbritannien och USA samt ett internationellt nätverk av återförsäljare. Swedencares aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet SECARE.

Stratford Pharmaceuticals har bedrivit sin verksamhet på den amerikanska veterinärsmarknaden sedan 2011. Stratford Pharmaceuticals har en bred egenutvecklad produktportfölj inom ett flertal terapiområden för hundar och katter. Försäljningen sker genom en flerkanalsstrategi till 10 000 veterinärkliniker, stora inköpsorganisationer samt aktörer inom e-handel.

Lindahls team bestod av Johan Herrström, Carl-Johan Krusell, Pernilla Skoglösa och Axel Strandborg.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson