2016-11-24 13:43Uppdrag

Lindahl biträder Swedencare vid förvärv

Swedencare AB har förvärvat samtliga aktier i det irländska bolaget Ecuphar Ltd, ett bolag känt under varumärket NutriScience, från dess belgiska moderbolag Ecuphar N.V.

Ecuphar är ett irländskt djurhälsobolag med en omsättning på ca 3,5 miljoner euro per år som verkar på den europeiska veterinärmarknaden. Ecuphar har en bred egenutvecklad produktportfölj inom fem terapiområden för hundar, katter och hästar. Försäljningen bedrivs genom ett stort antal distributörer i Europa, Kanada, Kina och Förenade Arabemiraten.

Swedencare utvecklar, marknadsför och säljer receptfria premiumprodukter för den globala husdjursmarknaden. De erbjuder en bred portfölj av premiumprodukter inom djurhälsa, distribuerade till veterinärer, djuraffärer och apotek genom ett effektivt distributionsnät i egen regi kompletterat med lokala återförsäljare.

Lindahl biträdde Swedencare genom Johan Herrström (ansvarig delägare), Carl-Johan Krusell, Sofia Smetana och Viktor Friberg.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson