2019-09-11 11:42Uppdrag

Lindahl biträder Sparinstitutens Pensionskassa (SPK) i omvandlingen från tjänstepensionskassa till tjänstepensionsförening

I slutet av 2019 träder en ny lag i kraft, lagen om tjänstepensionsföretag. Lagen innebär bl.a. att nuvarande tjänstepensionskassor inte längre kan bedriva verksamhet som understödsföreningar utan måste omvandlas till en ny associationsform. Lindahl har fått SPK:s uppdrag att biträda med juridisk rådgivning i SPK:s omvandlingsprocess till tjänstepensionsförening.

SPK är en av Sveriges största försäkringsföreningar och administrerar och förvaltar pensioner och försäkringar för banktjänstemän. En försäkringsförening kan enklast liknas med ett ”försäkringsbolag” utan kommersiella intressen och med en sluten medlemskrets.

Lindahls team består huvudsakligen av Dennis Dicksen (ansvarig delägare) och Victoria Bromark.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson